Ice smoothie bowl – przepis
5-minutowa Ice smoothie bowl, czyli lodowa miska to idealny i szybki pomysł na drugie śniadanie, czy podwieczorek! Co więcej, ma prosty skład i jest bez bananów. Zachęcam Cię jednak do eksperymentowania, dodaj ulubione owoce, źródło dobrych tłuszczów i wykorzystaj resztki z lodówki!
Ice smoothie bowl jest idealna jako orzeźwiająca letnia uczta!
Ice smoothie bowl
Stopień trudności
łatwy
Porcje
2
Przygotowanie
5 minut
Gotowanie
0!
Składniki
- szklanka mrożonych truskawek (możesz użyć dowolnych owoców, ale muszą być zamrożone)
- 1 łyżka babki jajowatej
- napój roślinny (do uzyskania idealnej konsystencji między lodami, a mrożonym jogurtem, u mnie około 30ml)
- garść ulubionych orzechów i świeżych owoców
Przygotowanie
1. Wszystkie składniki umieść w blenderze o mocnym nożu. Możesz dodać mniej napoju roślinnego i potem dodawać go dla idealnej konsystencji. Dobrze zmiksuj.
2. Przełóż ice smoothie do miski.
3. Udekoruj orzechami i świeżymi owocami
4. Zajadaj się i korzystaj z przyjemnego orzeźwienia!
Do ice smoothie możesz dodać pół awokado albo gotowany kalafior! Uzyskasz wtedy cudownie aksamitną konsystencję!