O mnie

Cześć, nazywam się Karolina Jakubczyk i jestem doktorem habilitowanym nauk medycznych i nauk o zdrowiu, a z wykształcenia Biotechnologiem Medycznym oraz Technologiem Żywności i Żywienia. Znajdziecie mnie na Pomorskim Uniwersytecie Medycznym w Szczecinie, gdzie jestem dydaktykiem, ale przede wszystkim naukowcem i ten świat chciałabym Wam przybliżyć. W swojej pracy naukowej zajmuję się badaniem składu fitochemicznego oraz właściwości antyoksydacyjnych surowców i produktów roślinnych. Jestem również autorem wielu publikacji naukowych w tej dziedzinie.

Fitochemia  to nauka o substancjach roślinnych i procesach chemicznych zachodzących w roślinach.

Blog to praktyczne informacje o roślinach i ich właściwościach prozdrowotnych, ale i zdrowe przepisy. Możecie już znaleźć kilka wpisów o fermentowanej herbacie kombucha, zielonej sproszkowanej matchy czy kwiatach jadalnych, opartych na moich artykułach naukowych. Uwielbiam też podróże i kulinarnie odkrywać świat. 

Zapraszam Was do siebie 😄